Skincare routine

Een van de leukste YouTubefilmpjes die ik graag bekijk zijn de skincare routines. Beetje inspiratie opdoen en kijken welke (elektrische) producten er gebruikt worden. En er valt een ding meteen op: hoe weinig gebruik ik wel niet?

Routine2

Zonnecrème Lush – Sun sesame lotion spf 10

Gebruik ik overdag.  Soms over de dagcrème heen.

Dagcrème Lavera

Gebruik ik overdag wanneer ik naar school of het werk ga. In afwisseling met onderstaande.

Arganolie Melvita

Gebruik ik nadat ik van het werk kom of van school. Werkt uitstekend.

De reden dat ik geen reiniger gebruik is omdat ik hier niet echt in ‘geloof’. Ik denk dat er niet veel vuil wordt weggehaald. Daarnaast denk ik dat het enorm uitdrogend kan werken. Ik heb wel het een en ander opgevangen over de oil cleansing method. Enorm benieuwd naar maar nog niet geprobeerd zoals het ‘moet’ (olie over gezicht wrijven). Enkel het vuil met een wattenschijfje + olie weggehaald. Ja hoor, ik had het gevoel dat er veel meer vuil werd weggehaald. Niet alleen gevoeld, ook gezien. :-) Na deze methode heb je ook geen moisturizer nodig, tenzij je dit wenst. Ik doe dit een keer in de week.

Hoe haal ik het vuil ‘volledig’ weg? Door middel van een peeling. Dit doe ik ongeveer 1x in de maand, zelf of bij een specialiste. Het grappige hieraan is, toen ik mijn wenkbrauwen liet waxen, vlogen de huidschilfers in het rond. De eerste keer heb ik dit tijdens de ‘threading’ techniek zelf opgemerkt. De specialiste gaf me de spiegel om te kijken of de vorm oké is. O-ve-ral huidschilfers! De tweede keer liet ik ze waxen in een ander salon en de specialiste sprak me hierop aan. Maar goed ook. Hoe kunnen de stoffen van de dagcrème goed inwerken als er een gigantische laag aan dode huidcellen op mijn huid ligt?

Waar ik trouwens ook benieuwd naar ben is ‘microdermabrasie’, dus als er iemand ervaring heeft, let me know. Ik ga dit hoogstwaarschijnlijk ergens in de herfst/winter laten doen omdat dit als tip wordt meegegeven op vrijwel elke website: de huid mag niet meteen blootgesteld worden aan extreem daglicht.

Advertenties

3 reacties op ‘Skincare routine

  1. Hoi,

    Hoe doe jij je peeling zelf thuis? Ik doe 1x in de zoveel tijd een peeling bij kliniek bloemingdael en ik vind het super fijn, maar het is vrij prijzig. Kun je spullen online bestellen daarvoor of heb jij een adresje waar je het koopt? En is het dan net zo effectief als een peeling bij de kliniek/schoonheidsspecialiste?

    1. Sorry voor mijn late antwoord! Ik laat een peeling zelf in een schoonheidssalon doen, dit was in Nederland, namelijk ‘Soap Treatment’. Een peeling doe ik soms ook zelf want het is inderdaad heel erg prijzig. De producten die ik dan koop, koop ik via Naturisimo.com. Eventjes laten inwerken en dan voorzichtig ronddraaiende bewegingen maken. Werkt even goed, maar ik merk toch een beter verschil bij de specialiste. Misschien omdat de peelings die ik koop niet al te chemisch zijn. :-)

Comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s