Wat ik onzin vind aan cosmetica

Toen ik nog alle claims van cosmetica geloofde, was ik er echt van overtuigd dat elke leeftijd zijn bepaalde crème nodig heeft. Nu niet. Ik geloof wel dat je crèmes nodig hebt afgestemd op jouw huidtype. Toch nemen niet alle merken dit even nauw. Producten voor de gevoelige huid bevatten vaak nog parfum of geurstoffen. Hoezo, afgestemd op huidtype?!

De onzin

Ik koop sowieso nooit crèmes afgestemd volgens leeftijd. Je hebt lijnen voor 20+, 30+, 40+ en de rijper of ouder wordende huid. Er zit niet een bepaald stofje in zoals ’20+’ of ’30+’ maar waarschijnlijk gewoon meer hydraterende stoffen die je nodig hebt, aangezien je huid veel vocht verliest naarmate je ouder wordt.

Dure of duurdere merken die jou een stralende huid beloven in 4 weken. Wel, dan zou iedereen nu een strak gezicht moeten hebben. Ik pluis dus eerst de ingrediënten uit. Als de ingrediëntenlijst vol rommel zit, koop ik het product (uiteraard) niet. Zit het vol biologische en/of natuurlijke ingrediënten, dan koop ik het product misschien wel. Het ligt er natuurlijk  aan hoe duur iets is. Kost een klein potje dagcrème algauw € 90? Dan koop ik het product niet. Maar ik koop ook niet zomaar onbekende merken, ze moeten een certificaat hebben. Dit deed ik vroeger niet, nu wel. Dus als ik een bepaald product zie waarvan ik nog nooit gehoord heb met een redelijk goedkope naam, zoals bijvoorbeeld Actie Cosmetics (net verzonnen), kijk ik eerst of dit merk een certificaat heeft.

100 % natuurlijk, heb ik al eens eerder aangehaald, maar komt toch nog veel voor op verpakkingen.

Je moet een dag- én nachtcrème hebben. Dit is van persoon tot persoon anders maar ik geloof niet meer in zoiets. Het is eigenlijk net hetzelfde als de leeftijdcrèmes. Misschien zitten er extra stoffen in de dagcrème om je overdag te beschermen tegen zonnestralen. Soms koop ik gewoon een dagcrème en soms gewoon een nachtcrème. Het ligt er maar aan wat er in de winkel beschikbaar is.

Celebrities die een luxueus merk promoten. Een zeer simpele markerting truuk! ‘Kijk, zij heeft een hele mooie huid en dat allemaal door merk X!’.

100 % UV-bescherming. Dit vind ik geen onzin, want zonnecrème hoort je te beschermen. Totdat je ontdekt dat er heel wat kankerverwekkende stoffen in zonnecrème zitten, en juist meer kwaad dan goed doen. Dat vind ik onzin, dat deze producten claimen dat ze je beschermen maar eigenlijk is dat niet zo. Hier kan ik zo kwaad en teleurgesteld om worden. Een heel spijtige zaak van bedrijven die erin gespecialiseerd zijn om jouw huid te voeden, maar het product dan bomvol goedkope en slechte stoffen steken. Jammer!

Wat vind jij onzin aan cosmetica?

Advertenties

6 reacties op ‘Wat ik onzin vind aan cosmetica

  1. Goed geschreven! Ik vind het ook altijd zo’n doorzichtige truc als een merk een celebrity met een mooie (gefotoshopte) huid als gezicht heeft. Zo’n iemand heeft naar mijn idee dan toch al een makkelijke huid en aangezien ik dat niet heb, denk ik dan automatisch: hmm dat spul is niet goed genoeg voor mij haha. Dus het werkt bij mij dan juist averechts :P Ik zie liever een vrouw met een minder mooie huid en dan voor en na foto’s ofzo die niet gefotoshopt zijn, dan weet je ook wat je koopt.

  2. Ik vind dat cosmetica zeker goed is, want bijvoorbeeld zonder mijn vichy gel en lotion zou ik onder de acne zitten ( het heeft dan ook te maken met dat ik niet tegen melk en chocolade kan, maar ook een groot deel door dit ) maar ik geloof niet in dat je een dag en nacht crème nodig hebt. Mijn huid vraagt er niet om, dus waarom zou ik het gebruiken? daarbij blijkt zelfs een nachtcreme onder de 25 slecht te zijn, want dan word je huid lui en gaat het niet meer zelf werken, terwijl je huid dit prima zelf kan voor je 25e! (: en ze beweren inderdaad dat je van zonnebrand crème ( vooral factor 50 ) kanker krijgt. Dit heeft trouwens niet te maken met de zonnebrand opzicht, want je hebt dit wel nodig, maar mensen denken hoe hoger hoe beter, terwijl je de huid “dicht” smeert waardoor het geen zonnestraaltje meer ziet en op het moment dat je huid dan wel een zonnestraaltje ziet is het niet beschermt ( want je huid maakt melanine aan wat de huid beschermt ) en daardoor krijg je sneller huidkanker. Mensen zeggen ook altijd dat je SPF moet gebruiken, maar ik smeer het al 17 jaar niet en ik voel me er het beste bij, omdat ik het onzin vind om je 100% tegen de zon te beschermen. Ik doe het alleen in het buitenland op het strand met factor 15 en ik verbrand eigenlijk nooit! (:

    1. Klopt wat je zegt! Zonnebrand is uiteraard geen onzin, maar de ingrediënten die ze erin proppen, dat vind ik zo jammer. Zo zonde voor je gezicht… Ik verbrand ook nooit maar de reden dat ik smeer is omdat ik kleine pigmentvlekjes op mijn gezicht heb. Het zijn niet echt ‘vlekken’ maar je ziet wel de overgang. :(
      En om huidveroudering tegen te gaan, uiteraard. :P

Comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s