Column: opgeruimd staat netjes

‘Hey! Ik heb een afspraak om 12u voor mijn wenkbrauwen’, zei ik tegen de verkoopster van de parfumeriezaak. ‘Ja, loop maar door’. Wanneer iemand mij zou vragen waarop mijn wenkbrauwen lijken, zou ik zeggen een boom. De takken van een boom zijn de restjes haren, die heel subtiel onder mijn gewone wenkbrauwvorm te voorschijn komen en de donkere dikke wenkbrauw die van smal naar heel breed gaat, is de boom. Mijn wenkbrauwen epileren is dus noodzakelijk. Deze keer nam ik een foto mee, om ze in een natuurlijke, mooie vorm te krijgen. Ik dacht dat deze vorm precies bij me past, zo niet, dan kan ik het later nog steeds veranderen, het is namelijk niet voor eeuwig.  

‘Kom maar mee! Oh ja, ik zie het al meteen, we gaan ze mooi maken en dan zie je er frisser uit, wenkbrauwen zeggen veel over je gezicht namelijk, zet je maar!’ Meteen moest ik denken aan de vorige keer dat ik mijn wenkbrauwen liet epileren. Het was in een ander salon en zonder dat ik erom vroeg, begon ze mijn wenkbrauwen in een vorm te stoppen.

Deze keer liet ik een foto zien die volgens mij wel bij mijn gezichtsvorm past. Ik houd van natuurlijke wenkbrauwen – geen mega dun lijntje of extreem hoekige wenkbrauwen, heel mooi bij anderen maar niet iets voor mij – dus liet ik haar een foto zien. Ik heb altijd al dikke, volle wenkbrauwen gehad, dus als ik ze epileer en bijhoud, komen ze er beter uit. ‘Geen probleem!’

Ze begon te waxen en bij te werken met een pincet en ik vroeg haar of ik al iets mocht zien. Ze gaf me een spiegel en ik dacht: nee, afschuwelijk! Dit past niet bij me. Dit duurt zeker een week voor ik ze mooi vind en er aan gewend ben. Ik had gelijk, ik vond ze waanzinnig mooi bijgewerkt en niet meer zo afschuwelijk als toen. Wanneer ik thuis kwam, kon ik weer dezelfde opmerkingen van mijn broers verwachten als de vorige keer: ‘Look at that eyebrows! Haha, echt niet mooi.’ Oké, nu weet ik dus wat me de volgende keer te wachten staat.

Columns verschijnen in plaats van één keer per maand, meerdere keren per jaar. Het kan dan zijn dat er columns twee keer per maand verschijnen, of zelfs geen per maand.

Advertenties

5 reacties op ‘Column: opgeruimd staat netjes

  1. Leuk dat je je wenkbrauwen hebt laten doen, ik doe dat eigenlijk nooit, omdat ik hele lichte wenkbrauwen heb, maar soms irriteer ik me ook wel eens aan een paar eigenwijze haartjes.

  2. Ik vind het doodeng om mijn wenkbrauwen te laten doen, ik schrik er altijd zo van! Het duurt inderdaad lang voordat je eraan gewend bent, ik denk trouwens dat iedereen het wel niet zo mooi vind als je het voor het eerst ziet..

  3. Leuk geschreven! Ik heb nog nooit mijn wenkbrauwen laten doen eigenlijk, durf het gewoon niet ;-) En zoveel hoeft er ook niet te gebeuren, ik werk het zelf een beetje bij maar extreem hoeft niet.

  4. Ik heb hele moeilijke wenkbrauwen en ik was dus als de dood om hier in Zwitserland een nieuwe schoonheidsspecialiste te zoeken. In België ging ik al jaaaaaren bij dezelfde, en zij wist hoe ze mijn wenkbrauwen perfect moest doen. Gelukkig heb ik hier ook iemand met gouden handjes gevonden, oef :-)

  5. Heel leuk geschreven! Toen ik naar de schoonheidsspecialiste ging, wou ze mn wenkbrauwen niet doen :o ze vond ze goed zoals ze waren, jammer dat ik een andere mening heb. Ze zijn niet dik maar ook niet superdun.. ik weet niet echt wat ik er mee moet, ik epileer juist de haartjes die wat van hun weg afwijken. Maar het liefst van al, zou ik een mooie nieuwe vorm hebben :) x

Comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s