Examentips

Joepie, nog enkele weken en het zijn examens! Say what? Echt waar, en dan wel om volgende redenen: ik hoef enkel voor dat bepaald vak te studeren, ik ben vroeger thuis, het is de allerlaatste van dit schooljaar wat betekent dat de vakantie meer in zicht komt en verder hoef ik me niet druk te maken om die zoveelste toets/taak. Twee-drie weken voor de examens is het zo druk bij mij! Dan hier een toets, daar een toets, die taak moet op die dag afgegeven worden… Maar examens betekent ook stress. Als je je goed organiseert en tijdig begint/planning maakt, lukt het je zeker en vast! Ik geef je tips om nu alles op alles te zetten, je voor de volle 100% in te zetten en daarna te genieten van je welverdiende vakantie!

Tips

1. Begin op voorhand: dit bespaard je veel stress en de dag voor je examen hoef je enkel je leerstof te herhalen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over die oefening die je niet begrijpt, want: als je op voorhand begint, begrijp je de leerstof beter.

2. Eet heilzame  tussendoortjes: noten, amandelen, dadels, fruit en groenten. Welkom, vitaminen en mineralen!

3. Ontspan: door te sporten, zo krijg je energie en kan je er weer tegenaan.

4. Slaap op tijd: je hebt enorm veel slaap nodig, minstens acht uur per dag. Het is belangrijker om vroeger te slapen dan later, want zo ben je niet uitgerust ’s morgens.

5. Eet s’ morgens een gezond ontbijt: zo krijg je energie en gezonde voedingsstoffen binnen en zo kan je je beter concentreren tijdens je examen.

6. Herhaal s’ morgens net voor je naar school vertrekt jouw leerstof. Blijf  ook niet te veel bij vrienden staan ’s morgens die hun lessen overhoren, misschien hoor je iets waarvan je nog nooit hebt gehoord, waardoor je je misschien zorgen maakt. Hè, diploïde cellen, dat heb ik precies nergens gelezen! Daarnaast is je leerstof te veel bekijken ook niet goed, gun je hersenen wat rust!

7. Neem iets mee  om te eten als je naar je examen vertrekt: water of een koek bijvoorbeeld.

Heb jij nog tips?

Advertenties

Comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s